De spiekpietjes EXPO

Onze Spiekpietjes EXPO’s zijn inmiddels een klassieker geworden.

De expo’s voor kinderen zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Thaïs Vanderheyden.

De Spiekpietjes zijn Sinterklaas allerkleinste hulpjes. Een poosje voor het Sinterklaas’ verjaardag is trekken de Spiekpietjes de wijde wereld in. Ze verstoppen zich overal waar kindjes zijn en kijken goed wat die allemaal uitspoken. ‘s avond bellen de Spiekpietjes naar Spanje om alle info over de kinderen door te geven aan Sinterklaas. Zo kan die jaarlijks zijn grote rode boek aanvullen en weet hij wie er een extra ge-schenkje heeft verdiend-

Met inmiddels 9 zeer succesvolle Spiekpietjes EXPO’s zijn we een vaste waarde geworden voor Vlaamse en Nederlandse kindjes in November!

We passen onze EXPOsteeds aan aan de locatie die voorhanden is. Soms zijn dat prachtige historische gebouwen waar we dankbaar gebruik maken van de aanwezige elementen om onze decors uit te bouwen (met veel respect voor het erfgoed natuurlijk). Andere expo’s organiseren we in leegstaande gebouwen. In zo’n pop-up concept is er vaak meer plaats en vrijheid en kunnen we een groot actief luik aan de expo toevoegen. Spiekpietjes Oostende 2018 is daar een perfect voorbeeld van. In de leegstaande VIVES hogeschool bouwden we een geweldig klauter parcours/machinekamer van de stoomboot, een expo en een Sintbar.

We werken graag in co-productie met onze gast-steden of locale partners.

Galerij

Terug naar overzicht